Geel floricoltura
Image default
Fashion and Clothing

Wat voor sokken bestaan er?

Heel veel mensen kopen hun sokken gewoon eenvoudig bij de Zeeman, bij de Action of Hema. Daar zijn ze lekker goedkoop en die winkels vind je vaak wel in elke stad of dorp. Toch als mensen problemen met hun voeten hebben is het eigenlijk veel beter om naar een echte sokkenwinkel te gaan. Daar hebben ze namelijk naast alle gewone sokken, ook speciale dames en herensokken met bepaalde kenmerken.

Laten we eerst eens op een rijtje zetten, wat voor soort sokken er allemaal te verkrijgen zijn. Dat zijn er meer dan je in eerste instantie zult denken. Het is misschien leuk om eens te weten wat er allemaal te koop is, misschien brengt het je nog inspiratie!

Soorten sokken

Sneakersokken
Sokken die het meest in de zomer worden verkocht en aangetrokken zijn sneakersokken. Deze hebben die naam gekregen omdat ze veel in lage schoenen zoals sneakers en sportschoenen worden gedragen. Ze zijn erg laag waardoor het lijkt alsof je met blote voeten in je schoenen loopt. Vaak gaat het erg zweten als je met blote voeten in schoenen loopt, dus kiezen mensen liever wel voor een sokje. De sneakersok is een perfecte sok, maar deze moet wel goed blijven zitten. Als je dus sneakersokken wilt kopen, zorg dan dat ze achter in de hiel een antislip hebben zodat ze goed blijven zitten. Soms kiezen mensen ook voor een iets hogere sok, bijvoorbeeld enkelsokken.

werksokken
Wist jij dat er speciale werksokken te koop zijn? En dan bedoelen we niet echt sokken voor mensen die de hele dag achter het bureau zitten, maar meer voor mensen die de hele dag moeten lopen of staan voor het werk. Voeten raken dan gauw belast en vooral als men geen goede sokken aan heeft. Werksokken kunnen verschillende eigenschappen hebben. Zo kun je speciale soorten kopen die anti zweten werken en sommige hebben juist weer meer dat ze vocht afvoeren zodat je niet zo gauw blaren krijgt.

Wandelsokken
Met wandelsokken geldt bijna hetzelfde verhaal als bij werksokken. Omdat je voeten hierbij veel te voorduren hebben is een goedkope sok van de Action eigenlijk hiervoor niet aan te raden. Kies voor speciale wandelsokken met de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Ze voorkomen blaren, zweten en overmatige transpiratie.

Damessokken
Damessokken zijn vaak eenvoudige sokken. Ze zijn eenvoudig maar hebben wel de looks. Ze zijn soms voorzien van stipjes, glitters of van leuke printjes.

Herensokken
Herensokken zijn ook eenvoudige sokken. Ze zijn verkrijgbaar in effen kleuren, maar soms ook met een ruitje of een leuk patroontje

Sportsokken
Met sportsokken zorg je ook beter voor je voeten. Elke sport heeft namelijk zijn eigen Skills en daarom is er vaak ook voor elke sport een speciale sok verkrijgbaar: bijvoorbeeld paardrijsokken, hardloopsokken en voetbalsokken. Dit soort sokken kun je vaak in sportwinkels vinden, zowel in de stad als online.

Antislipsokken
Dit zijn sokken met een speciaal stroef profiel op de onderkant. Hierdoor zul je thuis minder snel uitglijden. Antislipsokken zijn verkrijgbaar in grote maten voor dames, heren en kinderen. Iedereen zou ze thuis eigenlijk moeten dragen omdat er thuis veel ongelukken gebeuren die allemaal te maken hebben met uitglijden.

 

Related Posts

Fashionable women Jewelry in the latest trends

Baskets et escarpins : trouve chaussure à ton pied